woensdag, 27 september 2017 16:00

Boekpresentatie Pop & Co

Voor het project Pop & Co maakten Anne Breel en Elise Kremer al meer dan honderd beeldstripverhalen met poppen, spulletjes en poppenhuizen uit de kringloopwinkel. Op woensdag 27 september presenteren ze het eerste boek met daarin de eerste 30 verhalen. Pop & Co wordt om 16.00 uur in de Brasserie gepresenteerd.   

 

 

Het album met beeldstrips is gemaakt door kunstenaar en fotograaf Anne Breel. Met afgedankt speelgoed en ouderwetse poppenhuizen weet zij de maatschappij in het klein te verbeelden. Zij schept met foto's van haar imperfecte poppen de illusie van menselijke emoties. Anne creëert een nieuw soort beeldstrip, waarbij de foto's een sfeer oproepen van huislijkheid en veiligheid waar we allemaal naar kunnen verlangen, maar waar ook plaats is voor hebzucht, jaloezie en andere menselijke zwaktes.

De bewoners van de poppenhuizen leer je als lezer goed kennen. Per twee bladzijdes wordt een afgerond verhaal verteld met terugkerende figuren. Kees, een actionman, is niet al te snugger, maar hij werkt trouw in de supermarkt van Ko. Ko is op zijn beurt weer getrouwd met de nimmer tevreden Natasja, voor wie hij heel veel over heeft. Een kleine pinguïn ontroert door zijn eerlijkheid en een schaamteloos en lelijk schelpendametje veroorzaakt ongemakkelijke situaties.

Pop en co heeft inmiddels een kleine honderd beeldverhalen gemaakt en de 33 beste verhalen zijn nu gebundeld in een album. Elise Kremer, verantwoordelijk voor de teksten, ziet het liefst weinig woorden per foto, zodat de aandacht juist bij het plaatje blijft. Martien Luteijn is onmisbaar als raadgever.

Tot 1 juli 2018 heeft Pop en co een expositie bij de Sloecentrale in Ritthem. Speciaal voor de centrale is toegepast werk gemaakt. Te zien zijn Pop en co op de werkvloer van de centrale. Vanaf 18 september 2017 tot en met eind oktober is er een expositie bij de Drvkkery in Middelburg. 

Media