donderdag, 02 november 2017 19:30

Interview Franca Treur - Hoor nu mijn stem

In het kader van de Week van het Zeeuwse Boek (25 oktober t/m 5 november) wordt Franca Treur op donderdag 2 november om 19.30 uur in de Drvkkery geïnterviewd over haar nieuwste boek 'Hoor nu mijn stem'. Toegang is vrij, reserveren is aan te raden.

 

Hoor nu mijn stem
Franca Treur

Pagina's: 320
ISBN: 9789044629125
Bindwijze: Gebonden boek
Prijs: € 22.50

btn bestelkaarten

Vrijkaarten

Omdat er een beperkt aantal zitplaatsen is, is reserveren aan te raden. Vrijkaarten zijn te verkrijgen in de Drvkkery (voorste balie) en online via bovenstaande knop. 

Interview + gesprek met het publiek

Franca Treur wordt in de Drvkkery geïnterviewd door Monique Eskens en Jan de Vlieger. Daarna gaat Franca met het publiek in gesprek over haar boek en over Zeeland. Na afloop is er de mogelijkheid om een boek te laten signeren.

Hoor nu mijn stem

Ina verloor op driejarige leeftijd haar ouders en groeit op bij haar opa en zijn twee ongetrouwde zussen Ma en Sjaan. Deze 'familie' bewandelt de oude paden van het gereformeerde geloof, en de jonge, ambitieuze Ina probeert te klimmen op de trappen van Gods genade, zoals haar lichtende voorbeeld tante Ma. Naarmate ze volwassen wordt, lonkt ook de maatschappelijke ladder, die gemakkelijker te beklimmen lijkt. Zal ze haar milieu ontstijgen of belooft ze trouw aan God?

Wat doet het met je wanneer je merkt dat men op jouw plek liever iemand anders ziet? Gina, zelfverklaard beste radio-interviewer van Nederland, verliest in korte tijd haar baan, haar geliefde en haar waardigheid. Haar leven lang heeft ze geïnformeerd naar de ideeën en de binnenwereld van anderen. Maar hoe staat het met haar eigen innerlijk? In deze nieuwe, psychologische roman geeft Franca Treur een stem aan vrouwen uit dat deel van onze samenleving waar een vrouw niet vaak wordt gehoord.

Franca Treur

Franca Treur (1979) is schrijver van romans, verhalen, essays en columns. Ze debuteerde met het bekroonde en verfilmde Dorsvloer vol confetti, dat speelt in een bevindelijk gereformeerd milieu (meer dan 150.000 verkochte exemplaren). Later volgden De woongroep, het Zeeuwse Boekenweekgeschenk Ik zou maar nergens op rekenen en een bundeling van de piepkleine psychologische verhalen X&Y, die ze schreef voor NRC Handelsblad.