donderdag, 03 mei 2018 19:00

PZC/Drvkkery-lezing Wim Hazeu over Lucebert

Lucebert-biograaf Wim Hazeu geeft op donderdag 3 mei om 19.00 uur een lezing in de Drvkkery. De avond staat in het teken van de Lucebert-biografie die Hazeu in februari publiceerde. Toegang: €7,50.

 

Biografie Lucebert
Wim Hazeu

Pagina's: 976
ISBN: 9789403104706
Bindwijze: Gebonden boek
Prijs: € 39.99

btn bestelkaarten

Lucebert is het levensverhaal van een gepassioneerde dichter en beeldend kunstenaar. Het is het verhaal van het naoorlogse artistieke leven, waarin Lucebert verzet aantekent tegen autoriteiten die politiek en kunst bij het oude willen laten.

Lucebert is het verhaal over de dichters en kunstenaars die hem omringden. Deze meeslepende en onthullende biografie is ook het schokkende verhaal van een allesbepalende oorlog die daaraan voorafging.

En het is het verhaal over liefde en geliefden, over avonturen in Amsterdam, Bergen, Berlijn, Frankrijk, Italië en Spanje. Lucebert is het verhaal van een karakter.

Media-aandacht

Overweldigend was de media-aandacht bij het verschijnen van de Lucebert-biografie. Dat de zo geliefde en bewonderde Lucebert tijdens de Tweede Wereldoorlog aanhanger van het nationaal-socialisme was, bracht vanzelfsprekend een grote schok te weeg.

In zowel de Volkskrant als Trouw lichtte Wim Hazeu zijn onthulling toe en vertelde over zijn persoonlijke ontgoocheling. Het leven van Lucebert was complex, en dit stelde Wim Hazeu voor vraagstukken die hij als biograaf nog niet eerder had hoeven oplossen.

Korting voor PZC-abonnees

Op een nader bekend te maken datum wordt er een kortingscode gepubliceerd in de PZC. Bij invoering van deze code betaalt u bij online aankoop €3,50 voor een ticket (geldig voor max. 2 personen).