vrijdag, 09 november 2018 16:00

Lezing Paul van Vliet in de Kloveniersdoelen - VOLGEBOEKT

Paul van Vliet geeft op vrijdag 9 november om 16.00 uur in de Kloveniersdoelen een PZC/Drvkkery-lezing naar aanleiding van zijn biografie 'Brieven aan God en andere mensen'. De kaarten zijn uitverkocht.

‘Ik kon de grote levensvragen ontlopen in de roes van ruim veertig jaar spelen en reizen. Als ik wilde weten hoe ik dacht of wat ik voelde, herlas ik mijn theaterteksten.’ In zijn ‘autobiografie van nooit verzonden brieven’ ontloopt Paul van Vliet niets en niemand meer. Hij is niet langer de theaterman, niet de cabaretier, de zanger of de entertainer. In mei 2018 speelde hij zijn allerlaatste show. Hij is het podium afgestapt, het applaus is verklonken. De lichten in de zaal zijn uit. Maar hij is terug als schrijver.

Met Brieven aan God en andere mensen verschijnt een andere, veel minder bekende Paul van Vliet. Een gedreven, maar ook kwetsbare, soms eenzame man. Iemand die leven en dood, armoede, liefde, vriendschap, God en de oorlog onder ogen ziet op een directe, geestige en toch altijd diepzinnige manier. Van Vliet schrijft openhartig, scherp soms, al is hij van nature mild en relativerend. Los van het schouwburgpubliek waarin hij zolang was ondergedompeld, laat hij zich in dit boek voor het eerst op een zeer persoonlijke manier kennen.

Paul van Vliet

Paul van Vliet (1935), cabaretier, zanger, schrijver, ambassadeur van Unicef en oprichter van Theater PePijn, behoort tot de veelzijdigste en succesvolste van alle Nederlandse en Vlaamse cabaretiers. Veel van zijn liedjes en toneeltypes zijn kleine monumenten geworden, die nog altijd beroemd zijn.

Korting voor PZC-lezers

In de PZC verschijnt op 16, 24 en 29 oktober een kortingscode waarmee u online een kaartje kunt kopen voor €3,50. 

PZC/Drvkkery-lezing Paul van Vliet
Datum: vrijdag 9 november, 16.00 uur
Locatie: Kloveniersdoelen, Achter de Houttuinen 30
Deze lezing is uitverkocht