donderdag, 18 oktober 2018 19:00

Gerrit Dusseldorp: De Neanderthaler en de Jager Verzamelaar

In het kader van de Maand van de Geschiedenis en het verschijnen van het boek 'De Wereldgeschiedenis van Nederland' organiseert de Drvkkery dit najaar vier geschiedkundige lezingen. Op donderdagavond 18 oktober geeft archeoloog Gerrit Dusseldorp (Universiteit Leiden) een lezing over de Neanderthaler en de Jager Verzamelaar. Aanvang: 19.00 uur. Entree: €5,- (inclusief consumptie).

Gerrit Dusseldorp is een steentijdarcheoloog. Hij deed voor zijn promotie onderzoek naar het jachtgedrag van Neanderthalers. Daarna verhuisde hij naar Zuid-Afrika om de evolutie van modern menselijk gedrag te bestuderen. Recent ontving hij van NWO een Vidi-beurs om zijn onderzoek uit te bouwen. Naast de evolutie van de mens is hij gefascineerd door het gedrag van krokodillen en hyena's. 

Wereldgeschiedenis van Nederland

In Wereldgeschiedenis van Nederland vertellen meer dan honderd aanstormende en gevestigde Nederlandse onderzoekers op het gebied van geschiedenis en cultuur het wereldwijde verhaal van onze geschiedenis, onder wie Martine Gosselink, Beatrice de Graaf, Lotte Jensen, Gert Oostindie, Lodewijk Petram en Suze Zijlstra.

In dit verhelderende en prikkelende boek laten zij zien hoe Nederland de wereld door de eeuwen heen mede heeft vormgegeven, en andersom: hoe Nederland zich onder invloed van verre en nabije buren heeft ontwikkeld. Van de vondst van oermens Krijn in de Noordzee tot orkaan Irma op Sint Maarten en van Bonifatius tot Pim Fortuyn – aan de hand van talloze grote en kleine historische ontwikkelingen en gebeurtenissen laat Wereldgeschiedenis van Nederland zien hoezeer Nederland verbonden is met de wereld, en de wereld met Nederland.

Lezing Gerrit Dusseldorp
Donderdag 18 oktober, 19.00 uur
De Drvkkery, Markt 51
Entree: €5,- (incl. consumptie) - te koop in de Dvrkkery en online via www.drukkerijmiddelburg.nl/tickets

btn bestelkaarten