donderdag, 14 februari 2019 19:00

Josephine Rombouts - Cliffrock Castle

Josephine Rombouts vertelt op donderdag 14 februari 2019 om 19.00 uur over haar boek Cliffrock Castle. Dit boek is Downton Abbey in de eenentwintigste eeuw: het verhaal van een droombaan op een kasteel in Schotland. Toegang is vrij, aanmelden gewenst. 

Cliffrock Castle
Josephine Rombouts

Pagina's: 352
ISBN: 9789021414683
Bindwijze: Ingenaaid boek
Prijs: € 20.99

Als de Nederlandse Josephine Rombouts met haar gezin aan de Schotse westkust gaat wonen, grijpt ze de kans om housekeeper te worden op het plaatselijke kasteel met beide handen aan. Zonder enige kennis van huishouding of de Britse elite probeert ze zich staande te houden in haar nieuwe omgeving, waar ze te maken krijgt met Engelse landeigenaren, Franse koks, Schotse onafhankelijkheid, dakdekkers, spoken, etiquette en tradities.

Met humor en scherpe observaties beschrijft Rombouts een microcultuur waarvan het bijna onvoorstelbaar is dat die tegenwoordig nog bestaat. Tafeldekken met een meetlat, de strenge regels voor het dragen van tweed – ze verbaast zich vaak, maar leert heel snel. De verlaten, ruige natuur van Schotland vormt het fraaie decor van haar belevenissen.

Josephine Rombouts

Josephine Rombouts (1971) studeerde kunstgeschiedenis en Nederlands en woonde vijf jaar met haar gezin in de Schotse Hooglanden. Ze is manager op het kasteel waar ze als huishoudster begon en geeft koorzang en toneel op de dorpsschool.

Kaarten

Toegang is vrij. Reserveren is gewenst. Een vrijkaartje is te verkrijgen aan onze voorbalie in de winkel of via onze online ticketverkoop.

btn bestelkaarten