maandag, 28 januari 2019 14:00

Startbijeenkomst Literaire Leesclub Senia

Van 28 januari tot en met 3 februari 2019 vindt de allereerste landelijke Week van de Leesclub plaats. In boekhandel de Drvkkery wordt een startbijeenkomst voor een literaire leesclub gehouden op maandagmiddag 28 januari om 14.00 uur.

Tijdens de startbijeenkomst in De Drvkkery geeft een medewerker van Senia informatie over de werkwijze van de leesclubs en de boekenlijst. Deelname aan de bijeenkomst is geheel vrijblijvend, na de informatieronde en nadere kennismaking met andere belangstellenden, kunt u ervoor kiezen om mee te doen.

Het idee van een Senia-leesclub is dat je in groepen van 6-8 mensen elke 5 à 6 weken bij elkaar komt, om een boek te bespreken aan de hand van discussievragen, opgesteld door deskundigen.

De Week van de Leesclub is een gezamenlijk initiatief van Stichting Senia, bibliotheken, uitgeverijen en boekhandels. Doel van De Week van de Leesclub is om meer mensen, door deelname aan een leesclub, met elkaar het gesprek aan te laten gaan over boeken.

Boeken bieden stof tot nadenken en het is verrijkend om je bevindingen in een groep te kunnen delen en bespreken. Duizenden Nederlanders die deelnemen aan een leesclub hebben dat al mogen ondervinden. Je leest meer in een leesclub, vaak ook uit een breder repertoire, en de bespreking van de boeken is leerzaam en verfrissend.

Kijk voor meer informatie ook op www.weekvandeleesclub.nl en www.senia.nl