vrijdag, 25 januari 2019 16:00

PZC/Drvkkery-lezing Bernice Notenboom (VOLGEBOEKT)

Poolreizigster en klimaatjournaliste Bernice Notenboom geeft op vrijdag 25 januari om 16.00 uur een PZC/Drvkkery-lezing in de Kloveniersdoelen in Middelburg. In haar missie om de Noordpool te redden en de opwarming van de aarde af te remmen schreef ze het boek 'Arctica. Mijn biografie van de Noordpool'. Kaarten: €7,50.

Arctica
Bernice Notenboom

Pagina's: 344
ISBN: 9789044635713
Bindwijze: Gebonden boek
Prijs: € 25.99

Arctica is voor velen nog onbekend en onbemind, de meest mysterieuze en minst onderzochte plek op aarde. Even groot als Europa en net zo intrigerend als een verre planeet. Velen riskeerden door de eeuwen heen hun leven om iets van haar geheimen te ontrafelen en zijn van haar gaan houden.

Poolreizigster Bernice Notenboom ondernam drie expedities naar de Noordpool. Ze is besmet met het poolvirus: de fascinatie voor de adembenemende schoonheid en stilte, de intense fysieke ervaringen van reizen in de vrieskou door onvoorspelbaar terrein. Maar ook een fascinatie voor de zichtbare effecten van de opwarming van de aarde. 'We verliezen in een rap tempo onze koeling, met ingrijpende gevolgen voor iedereen op aarde,' schrijft ze. Arctica ontroert met de spannende belevenissen, ontberingen en onvergetelijke reizen van Bernice Notenboom en haar vele voorgangers: de poolhelden uit de negentiende eeuw. We raken mét haar in de ban van dit onbekende continent. En wellicht maken we, net als Bernice, na lezing een diepe buiging voor haar schitterende schoonheid.

Bernice Notenboom

Bernice Notenboom (1962) is poolreizigster, klimaatjournaliste, filmmaakster en geeft lezingen over haar ijskoude ervaringen. Ze leidde drie expedities naar Spitsbergen (2016-2018) met ruim honderd bestuurders van grote Nederlandse ondernemingen. Met haar film Seablind (2016) heeft ze de scheepvaartwereld wakker geschud voor de effecten van roetuitstoot op Arctica. Haar boek Tegenpolen (2011) werd genomineerd voor de Bob den Uyl Prijs.

PZC/Drvkkery-lezing Bernice Notenboom

Datum:
Vrijdag 25 januari 2019
Aanvang:
16.00 uur
Locatie:
Kloveniersdoelen, Achter de Houttuinen 30, Middelburg
Entree:
€7,50
Korting voor PZC-abonnees:
in de PZC van 15 januari vindt u een kortingscode waarmee abonnees bij online aankoop slechts €3,50 betalen (max. 2 kaartjes p.p.)
Voorverkoop: kaarten zijn te koop in de Drvkkery en via de online ticketverkoop. Om zeker te zijn van een plekje raden wij u aan vooraf een kaartje te bestellen.

btn bestelkaarten

Media