woensdag, 30 januari 2019 16:00

Lezing & mini-workshop Laurence Steenbergen - De kunst van exposeren

Als je gaat exposeren komt er van alles op je af, maar hoe weet je wat je moet doen en waar vind je informatie? Op deze zoektocht lijkt het wel of iedere kunstenaar het wiel zelf moet uitvinden. Daarom heeft Laurence Steenbergen haar ervaringen en kennis met het exposeren van kunst in een boek gebundeld. Op woensdag 30 januari geeft zij om 16.00 uur een lezing en mini-workshop in de Drvkkery. Toegang is vrij, gelieve te reserveren.

In het boek 'De kunst van exposeren' ontdek je in 5 hoofdstukken de volgende belangrijke aspecten van exposeren:

Mindset is de sleutel tot succes. Hoe beter jij jezelf en jouw sterktes en zwaktes kent, hoe beter je beslissingen kunt nemen. Door vervolgens in kaart te brengen wat kansen en bedreigingen in je omgeving zijn, kun je vervolgens jouw persoonlijke koers uitzetten.

Er zijn vele praktische zaken om te regelen als je gaat exposeren. Denk aan goede foto's van je kunstwerken, een website en jouw artist-statement. Wat dacht je van het verpakken en verzenden van je werk? En moet jouw werk ergens op staan of aan hangen? Heb je informatiekaartjes met gegevens over je kunstwerk, zoals je prijs? Dit boek geeft je een handig overzicht!

De galerie is de meest voor de hand liggende expositieruimte, maar er zijn talloze andere mogelijkheden. In een schema zie je in één oogopslag wat je kunt verwachten per expositiesoort: wat het je oplevert en wat het je kost aan tijd, geld en inspanning. Elke expositieruimte wordt beschreven, zodat je gericht kunt bepalen wat bij jou past.

Exposure heeft alles te maken met zichtbaarheid en herkenbaarheid van jouw werk bij jouw publiek, waardoor je meer zult verkopen. Door goed te omschrijven wat de kracht van jouw kunst is en daarop actie te ondernemen, vind jij jouw publiek.

Zakelijke aspecten zijn voor veel kunstenaars een hoofdpijndossier. Zaken als contracten, belasting, subsidie, inkomen en verzekeringen, het boeit hen vaak niet in het minst. En daarom extra aandacht voor de zakelijke kant van het vak, zodat je ook kunt leven van je kunst. Wist je bijvoorbeeld dat kunstenaars recht hebben op een honorarium als ze meedoen aan een expositie in een galerie?

Over de auteur

Laurence Steenbergen studeerde bedrijfswetenschappen in Nijmegen en studeerde af in marketing. Haar kunstcarrière startte in New York, waar zij drie keer exposeerde en haar werk verkocht. Na deze vliegende start exposeerde zij in Europa en in Azië, en volgde publicaties in diverse kunstboeken en kunstmagazines. Haar werk is opgenomen in de vaste collectie van het Haegeumgang Theme Museum in Zuid-Korea en diverse kunstwerken zijn op tour door Europa en Azië.

Inleiding Nico Out

De middag begint met een inleiding van kunstcriticus Nico Out.

Kaartverkoop

Vrijkaarten zijn verkrijgbaar in de Drvkkery en via de online ticketverkoop.

btn bestelkaarten