donderdag, 28 februari 2019 19:00

Boekpresentatie Michel Veering - Een liefde in Dresden

Michel Veering presenteert zijn boek 'Een liefde in Dresden' op donderdag 28 februari om 19.00 uur in de Drvkkery. Veering schreef een aangrijpende oorlogsroman over een liefde die geweld, honger, armoede en afstand overwint. Toegang is gratis, gelieve een kaartje te reserveren. 

Een liefde in Dresden
Michel Veering

Pagina's: 256
ISBN: 9789460039898
Bindwijze: Ingenaaid boek
Prijs: € 21.99

Eind 1944 leert de jonge Jan Veering, die als dwangarbeider in Dresden werkt, de half-joodse Therese uit Oostenrijk kennen. Het is liefde op het eerste gezicht. Maar veel tijd is ze niet gegund: in de nacht van 13 februari 1945 breekt de hel los. Met een van de grootste bombardementen van de oorlog verwoesten de geallieerden de stad. Tienduizenden mensen komen om. Jan en Therese zitten gevangen in een allesverzengende vuurstorm, die ze als door een wonder overleven.

Na de oorlog keren ze beiden door de puinhopen van het verscheurde Europa terug naar huis: hij naar Haarlem, zij met haar moeder via Praag naar Wenen. Jan en Therese verliezen elkaar uit het oog, maar laten elkaar niet los. Ze blijven brieven schrijven totdat ze elkaar een jaar later eindelijk terugzien. Ditmaal voorgoed.

Tientallen jaren later vindt Michel Veering, de zoon van Jan en Therese, in een hutkoffer in de kelder brieven, een dagboek en enkele half verbrande foto's. Voor het eerst leest hij het dramatische verhaal van de intense liefde tussen zijn ouders die, koste wat kost, dwars tegen de grote krachten van de geschiedenis in, met elkaar verder wilden leven.

Een liefde in Dresden is naast een uniek en schitterend geschreven ooggetuigenverslag van het beruchte bombardement een universeel en bijzonder aangrijpend verhaal van een liefde die geweld, honger en chaos wist te overwinnen.

Boekpresentatie Michel Veering - Een liefde in Dresden
Donderdag 28 februari, 19.00 uur, de Drvkkery
Entree: gratis (gelieve te reserveren)
Kaartverkoop: Vrijkaarten zijn verkrijgbaar in de Drvkkery en via de online ticketverkoop

btn bestelkaarten