zondag, 24 februari 2019 15:00

Stoere mannen: Marcel van Roosmalen en Björn van der Doelen (Kaffee 't Hof)

Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen organiseert op zondag 24 februari om 15.00 uur een middag vol sterke verhalen met Marcel van Roosmalen en Björn van der Doelen in Kaffee 't Hof in Middelburg.  De Drvkkery is aanwezig met een boekentafel. Kaarten zijn aan de deur te koop en online via Bibliotheek Zeeuws Vlaanderen.

 

Kaartverkoop

Het programma wordt georganiseerd door Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen. Een kaartje voor de middag kost €12,50. Bibliotheekleden betalen €10,-.
Kaarten zijn te koop via www.bibliotheekzeeuwsvlaanderen.nl/stoer

Stoere mannen, sterke verhalen


In dit programma kom je op rock-'n-roll wijze in aanraking met literatuur. De hoofdgasten zijn muzikanten en schrijvers, vertellers van sterke verhalen. Zij vertellen over hun mooiste leeservaringen, de beste boeken en absolute must-reads. Ze krijgen dan ook de vraag of ze een tas vol boeken en een tas vol platen mee willen nemen. 

Daarnaast is er een randprogramma waarin muziek een grote rol speelt. Per gast wordt er gekozen voor een lokale band of artiest die qua muziekstijl aan sluit. Zij krijgen de vraag of ze naast hun gewone repertoire ook een ode willen schrijven aan de hoofdgast van de middag/avond.

Marcel van Roosmalen en Björn van der Doelen

Marcel van Roosmalen is bekend als journalist, columnist en schrijver, o.a. voor Hard Gras en NRC-Handelsblad. Hij observeert vanaf de zijlijn en dat levert inzichten op die vaak hilarisch zijn.

Het lijkt al weer een mensenleven geleden dat Björn van der Doelen voetballer was van o.a. PSV en NEC. Al voor zijn dertigste ging hij met voetbalpensioen en begon hij een nieuw leven als muzikant. Hij schrijft songs over gemis en verlangen, over liefde en eenzaamheid met hier en daar zijn eigen vleugje Sympathie veur d'n Duvel.

(Foto Marcel van Roosmalen: Elmer van der Marel)