dinsdag, 26 maart 2019 16:00

Boekenweek: PZC/Drvkkery-lezing Peter Buwalda (de Drvkkery)

Peter Buwalda wordt op dinsdag 26 maart om 16.00 uur in de Drvkkery geïnterviewd over zijn nieuwe roman 'Otmars zonen'. De auteur van 'Bonita Avenue' gaat in gesprek met PZC-journalist Ernst Jan Rozendaal. Toegang: €7,50.

Otmars zonen
Peter Buwalda

Pagina's: 496
ISBN: 9789403123004
Bindwijze: Ingenaaid boek
Prijs: € 27.50

Otmars zonen verschijnt op 5 maart. Het boek vertelt het verhaal van de jonge Shell-employé Ludwig Smit, die na een bezoek aan de illustere Johan Tromp op het Siberische eiland Sakhalin strandt in een sneeuwstorm. Juist nu, wanneer onderzoeksjournaliste Isabelle Orthel hem het deksel komt overhandigen van een beerput, begint Tromps daverende carrière in de oliebusiness te wankelen.

Tromp – hedonist, alfaman, kroonprins van Shell, en in alles het tegenbeeld van Ludwig – schat zijn twee bezoekers volkomen verkeerd in. Peter Buwalda verkent in Otmars zonen de grenzen van de epische wereld die hij al in Bonita Avenue schiep. In de nog te verschijnen delen van zijn roman fleuve, De jaknikker en Hysteria siberiana, geeft hij deze wereld verder vorm.

Peter Buwalda

Peter Buwalda debuteerde in 2010 met Bonita Avenue. Het boek werd genomineerd voor twaalf literaire prijzen, waarvan hij er vijf won. De roman voerde de bestsellerlijsten aan, verkocht meer dan 350.000 exemplaren en werd wereldwijd vertaald en bejubeld.

(foto: Linda Stulic)

PZC/Drvkkery-lezing Peter Buwalda
Dinsdag 26 maart, 16.00 uur, de Drvkkery
Toegang: €7,50
Kaartverkoop: tickets zijn verkrijgbaar in de Drvkkery, boekhandel 't Spui en via de online ticketverkoop

btn bestelkaarten