donderdag, 03 oktober 2019 19:30

Woordwaarde: Spoken word avond met Babs Gons & Marc Buren

Iedere eerste donderdag van de maand organiseert de Drvkkery om 19.30 uur  'Woordwaarde', een spoken word avond waar de taal telt. Met in de eerste editie Babs Gons en Marc Buren. Presentatie: Jos Rouw.

Hardop
Babs Gons

Pagina's: 224
ISBN: 9789025452148
Bindwijze: Ingenaaid boek
Prijs: € 20.00

Babs Gons treedt op tijdens de eerste editie van Woordwaarde, net als lokaal talent Marc Buren. Het thema van de avond is Gelijkheid. De presentatie is in handen van Jos Rouw, een Zeeuwse schrijver en spoken word-performer. 

Woordwaarde vindt plaats in De Drvkkery op elke eerste donderdag van de maand. Wees van harte welkom bij de aftrap op 3 oktober, vanaf 19:30. Entree is gratis!

Spoken word

De oeroude traditie van mondeling vertelde verhalen won de laatste decennia enorm aan populariteit. Dankzij bekende podiumdichters in de VS (zoals de Beat Poets met Allen Ginsberg en Jack Kerouac) en Nederland (Simon Vinkenoog, Jules Deelder) en de opkomst van lyricists in de hiphopcultuur (denk aan Typhoon en Akwasi) is er steeds meer aandacht voor spoken word.

Bij spoken word draait het niet alleen om de tekst zelf, maar ook om de voordracht. Eén van de bekendste artiesten in Nederland is onze eerste gast Babs Gons, actief sinds de jaren '90. Zij stelde onlangs het boek Hardop samen, een bloemlezing met werk van Nederlands spoken word-talent.

Talent in de provincie

In steden als Rotterdam en Gent is een levendige scene te vinden. Nu geeft Middelburg ook ruimte aan het gesproken woord. "Het leek me mooi om een avond voor spoken word te organiseren, zeker omdat we zoiets nog niet hadden in Zeeland," vertelt onze organisator Steffen. "En dat terwijl het genre enorm leeft en we veel talent in onze provincie hebben."