zondag, 03 november 2019 13:45

100 jaar Herfsttij der Middeleeuwen met o.a. Bart van Loo (Kloveniersdoelen)

Een middagprogramma over Herfsttij der Middeleeuwen van Johan Huizinga, dat 100 jaar geleden (deels) in Middelburg werd geschreven. Met onder meer Bart van Loo, Anton van der Lem, Rob Stufkens en Arjan van Dixhoorn. Op zondagmiddag 3 november vanaf 13.45 uur. Locatie: Kloveniersdoelen. Entree: € 7,50. 

Herfsttij der Middeleeuwen
Johan Huizinga

Pagina's: 592
ISBN: 9789087283124
Bindwijze: Gebonden boek
Prijs: € 59.50

Bart van Loo

Schrijver en conferencier Bart Van Loo (1973) heeft zich de voorbije jaren ontwikkeld tot een zeldzaam dubbeltalent. Met zijn virtuoze minicolleges in De Wereld Draait Door raakte hij bekend bij het grote publiek, maar in de eerste plaats is Van Loo natuurlijk schrijver. Van zijn hand verschenen de alom geprezen Frankrijktrilogie en de bestsellers Chanson en Napoleon. In zijn nieuwste boek De Bourgondiërs is Bart Van Loo op het toppunt van zijn kunnen.

Herfsttij der Middeleeuwen

Herfsttij der Middeleeuwen is een van de beroemdste geschiedeniswerken over de Nederlanden ooit geschreven. Het beschrijft op beeldende manier en in rijke taal de Lage Landen in de tijd van de Bourgondische hertogen op het einde van de Middeleeuwen. Voor een deel bedacht en schreef Huizinga het boek in Middelburg, op de buitenplaats Torenvliedt – het werd in 1919, nu 100 jaar geleden gepubliceerd.

Anton van der Lem verzorgde ter gelegenheid van het eeuwfeest een prachtig geïllustreerde uitgave – en daar komt hij over vertellen – en laat in een presentatie de beelden van de vijftiende-eeuwse (Vlaamse) schilderkunst zien die in de uitgave centraal staan. Ook wordt nagedacht over de impact van het boek en zijn blijvende inspiratie. 

Huizinga-middag: 100 jaar Herfsttij der Middeleeuwen
Zondag 3 november, 13.45 uur
Kloveniersdoelen, Achter de Houttuinen 30, Middelburg
Entree: €7,50
Kaartverkoop: in de Drvkkery en via www.drukkerijmiddelburg.nl/tickets

btn bestelkaarten