zondag, 03 november 2019 13:45

Huizinga-middag met o.a. Bart van Loo (Kloveniersdoelen)

Een middagprogramma over Herfsttij der Middeleeuwen van Johan Huizinga, dat 100 jaar geleden (deels) in Middelburg werd geschreven. Met onder meer Bart van Loo, Anton van der Lem, Rob Stufkens en Arjan van Dixhoorn. Op zondagmiddag 3 november vanaf 13.45 uur. Locatie: Kloveniersdoelen. Entree: € 7,50. 

Herfsttij der Middeleeuwen
Johan Huizinga

Pagina's: 592
ISBN: 9789087283124
Bindwijze: Gebonden boek
Prijs: € 59.50

Het is dit jaar 100 jaar geleden dat Johan Huizinga mede in Middelburg, op buitenplaats Toorenvliedt, het beroemdste geschiedenisboek over de Nederlanden schreef: Herfsttij der Middeleeuwen. Het beschrijft de Lage Landen aan het einde van de Middeleeuwen, nog in de schoot van het Bourgondische rijk.

Sprekers en muziek

In de Kloveniersdoelen vieren wij 100 jaar Huizinga met Anton van der Lem (Huizingaspecialist en maker van de prachtige geïllustreerde heruitgave van Herfsttij der Middeleeuwen), Bart van Loo (auteur van het veelgeprezen boek De Bourgondiërs), Arjan van Dixhoorn (UCR), Rob Stufkens (Huizinga-project Middelburg) en cellist Martijn Kooiman (cello suites van Bach).

Organisatie

De Huizinga-middag wordt georganiseerd door boekhandel de Drvkkery, University College Roosevelt, Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen (Werkgroep Cultuurhistorie) en Provincie Zeeland

Bart van Loo

Schrijver en conferencier Bart Van Loo (1973) heeft zich de voorbije jaren ontwikkeld tot een zeldzaam dubbeltalent. Met zijn virtuoze minicolleges in De Wereld Draait Door raakte hij bekend bij het grote publiek, maar in de eerste plaats is Van Loo natuurlijk schrijver. Van zijn hand verschenen de alom geprezen Frankrijktrilogie en de bestsellers Chanson en Napoleon. In zijn nieuwste boek De Bourgondiërs is Bart Van Loo op het toppunt van zijn kunnen.

Huizinga-middag: 100 jaar Herfsttij der Middeleeuwen
Zondag 3 november, 13.45 uur
Kloveniersdoelen, Achter de Houttuinen 30, Middelburg
Entree: €7,50
Kaartverkoop: in de Drvkkery en via www.drukkerijmiddelburg.nl/tickets

btn bestelkaarten