zaterdag, 02 november 2019 15:30

Boekpresentatie over beeldend kunstenaar Caroline van der Vegt

Over het latere werk van beeldend kunstenaar Caroline van der Vegt wordt op zaterdag 2 november een boek gepresenteerd in de Drvkkery in Middelburg. Dit kunstboek beslaat de periode 2001 tot en met het jaar 2015, waarna Van der Vegt (1940) haar werkzaamheden stopzette. Met bijdragen van auteurs Dick de Bruijn en Nico Out. Toegang is gratis op aanmelding.

Exposities Roofprintpers & Galerie Dick de Bruijn

Het meeste werk uit deze publicatie wordt vanaf 3 november geëxposeerd in Galerie Dick de Bruijn, Singelstraat 13 in Middelburg. Daarnaast is er van 1 tot en met 4 november een expositie te bezichtigen bij de Roofprintpers in Bellinkstraat 25 in Middelburg.

'De Middelburgse Periode'

Het kunstboek is getiteld Caroline van der Vegt, werken 2001 - 2015. De nadruk ligt met name in de periode vanaf 2008 tot en met 2015. Dit zou ook de 'Middelburgse periode' genoemd kunnen worden, aangezien Van der Vegt in die tijd in Middelburg verbleef.

Tegelijkertijd is er sprake van een vruchtbare, duidelijk afgebakende periode, waarin het oeuvre zich welhaast uitkristalliseert in een geheel eigen vormen-, taal- en kleurgebruik. Gezien de grote productie in dit tijdvak lijkt het wel of er haast is geboden, want het einde lijkt in zicht te komen en de ingeslagen weg moet wel tot het einde worden afgelegd. Dit is geen letterlijk te nemen constatering, er is immers altijd al sprake geweest van een strenge werkdiscipline en een obsessieve werklust. Bedoeld is eerder een loutering, die zichtbaar wordt in een definitief gevonden idioom.

Programma boekpresentatie

Galeriehouder Dick de Bruijn houdt deze middag een korte inleiding over de totstandkoming van het boek en overhandigt het eerste Zeeuwse exemplaar aan Marjan Ruiter, directeur van het Zeeuws Museum. Hierna gaat Nico Out inhoudelijk in op het werk. Na afloop wordt de aanwezigen een aperitief aangeboden.

De publicatie

Het boek Caroline van der Vegt, werken 2001 – 2015 is een full colour-uitgave, 100 pagina's, a4 formaat, met tekstuele bijdragen van Dick de Bruijn en Nico Out. De ontwerper is Reynoud Homan, de uitgever is 99 publishers. Het boek wordt te koop aangeboden voor € 25,-.

Aanmelden

Toegang voor de boekpresentatie is gratis op aanmelding. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een vrijkaartje te bestellen aan de voorste balie van de Drvkkery of via www.drukkerijmiddelburg.nl/tickets. Ook telefonisch aanmelden is mogelijk via 0118 886 800 (tussen 10.00 en 14.00 uur).

btn bestelkaarten