woensdag, 06 november 2019 15:30

Boekpresentatie Petra de Bil - Lege gangen

Psycholoog Petra de Bil presenteert haar boek 'Lege gangen'  op woensdag 6 november om 15.30 uur in de Drvkkery. In haar boek beschrijft zij de weg die een moeder met haar transgender kind moet afleggen om zo goed mogelijk te herstellen wat 'fout' gegaan is.

'Je hebt het verkeerd gedaan mam, het was foute boel!' Mijn vierjarige dochtertje Meike staat met een opgeheven vingertje voor me. 'Je dacht dat ik een meisje was toen ik geboren werd, maar ik ben een jongen!'

Vanaf dat ze kon praten, maakte Meike duidelijk dat ze een jongen was. Petra de Bil beschrijft in het boekje 'Lege gangen' de weg die een moeder en haar transgender kind afleggen om de 'foute boel' zoveel mogelijk te herstellen. Deze weg voert langs artsen en ziekenhuizen, maar ook langs instanties, scholen en sportclubs. Overal is er iets uit te leggen, en overal worden er goedbedoelde opmerkingen gemaakt.Nuchter wordt er verslag gedaan van de af te leggen weg, terwijl het contrast met de rest van de wereld steeds groter wordt. Dit zal niet alleen herkenbaar zijn voor moeders van transgender kinderen, maar voor alle ouders met een kind waar 'iets mee is'. Het is een verhaal over verdriet en onmacht, maar vooral ook over veerkracht en liefde.

Aansluitend is er gelegenheid tot vragen stellen. Signeren van haar boek kan tijdens de borrel daarna. 

Petra de Bil is psycholoog en gepromoveerd op het onderwerp sociale uitsluiting. Ze is de auteur van diverse studieboeken op het gebied van psychologie en onderzoek . Momenteel is ze werkzaam als studentenpsycholoog aan de HZ Univerity of Applied Sciences.

Deze lezing en borrel worden aangeboden door LHBT Netwerk Zeeland in samenwerking met De Drvkkery. U kunt zich gratis aanmelden aan de balie van de Drvkkery of via onderstaande link.

btn bestelkaarten