zaterdag, 26 januari 2019 15:30

Optreden Marina Eckhardt & Willie den Hollander

Marina Eckhardt (mandoline) en Willie den Hollander (piano) geven op zaterdag 26 januari een optreden in de Brasserie. 

De mandoline is in een aantal muzikale periodes zeer geliefd geweest. Componisten als b.v. Vivaldi, Mozart, Beethoven, Hummel en Hasse schreven voor dit geliefde instrument. Niet zo verwonderlijk dat de repertoirelijst gesierd is met een aantal werken van deze componisten.
Ook Balkan-muziek, met zijn opzwepende ritmes en aansprekende melodieën heeft een plaats in het repertoire. Uiteraard ontbreken de romantische Italiaanse composities niet.

Marina Eckhardt

Marina Eckhardt studeerde aan het Brabants Conservatorium in Tilburg bij Benny Ludemann, waar zij in 2003 en 2006 als Docerend en Uitvoerend musicus afstudeerde. Als mandoline- en gitaardocent heeft zij een eigen lespraktijk. Ze is muzikaal leider van het Zeeuws Mandoline en Gitaar Orkest.
Samen met haar echtgenoot Monty van Belzen vormt ze het mandoline-accordeonduo Follie à deux. Dit duo is samen met gitarist Ron Leenderste het Trio Les Amis. Ze speelt samen met de pianisten Ad van Sleuwen en Christian Blaha.

Het duo Eckhardt/van Sleuwen bracht in 2007 een CD uit met originele werken uit het Wenen rond 1800, uitgevoerd op historische instrumenten of kopieën daarvan. 

Follie à deux heeft inmiddels twee CD's op haar naam staan, Passionata en Passionata deux.

In 2012 verscheen een CD van het Follia Duo (mandoline en gitaar), "Hier et demain". In 2016 verscheen de eerste CD van Trio Les Amis.

Willie den Hollander 

Willie den Hollander is geboren in Breda en heeft in Tilburg aan het Brabants Conservatorium gestudeerd. Haar orgelstudie rondde zij af bij Maurice Pirenne. Na het conservatorium heeft zij interpretatielessen gevolgd bij o.a. Albert de Klerk en Kees van Eersel. Vooral laatstgenoemde heeft veel invloed gehad op haar verdere (kerk)muzikale ontwikkeling. Mede daardoor is zij kerkmuziek gaan studeren in Utrecht.

Nadat zij "gegrepen" werd door de koorzang heeft zij zich op dit terrein bekwaamd bij Kurt Thomas, Jan Eelkema en vele anderen. Na twintig jaar organist te zijn geweest in Brouwershaven is zij nu alweer jaren cantor-organist in Burgh-Haamstede.

Daarnaast dirigeert zij het gemengde koor "Cantare" in Zierikzee en Capella Veerensis in Serooskerke (W), het Noordbevelands Mannenkoor in Kortgene en het vrouwenkoor "Quodlibet" in Middelburg.

Tevens heeft zij een lespraktijk in orgel, piano, zang, algemene muziekleer en stemvorming. Als ad hoc begeleider van Duo Mandolino en andere solisten werkt zij mee aan concerten door heel Nederland.

www.marinaeckhardt.nl