zaterdag, 21 oktober 2017 15:30

Optreden pianist Sylvia Tuinder

Sylvia Tuinder treedt zaterdag 21 oktober op als pianist. Haar muziek is geinspireerd door het Zeeuwse thema Zicht op zee, Schoonheid van kust en duin.

Geboren en getogen in een kustprovincie is voor Sylvia Tuinder de zee en de omringende natuur een steeds terugkerend thema in haar optredens. Geef haar een foto of een omschrijving en zij vertaalt het in muziek. Improvisatie ter plaatse is iets waar ze velen mee weet te vermaken. Juist de vele positieve reacties van mensen die haar hoorden spelen, heeft haar aangespoord regelmatig een optreden te verzorgen.

Al luisterend naar de diverse stukken, die door Sylvia Tuinder zelf geschreven zijn of ter plaatse geïmproviseerd zijn, zal menig luisteraar de diverse varianten op dit thema herkennen. Soms gebaseerd op eigen ervaring, dan wel geïnspireerd door een foto, boek of schilderij rond dit onderwerp.
Wat we in ieder geval kunnen zeggen is dat de muziek die Sylvia Tuinder op 21 oktober om 15.30 u ten gehore brengt vervuld is van 'ons Zeeuwse'.

Het programma van deze middag omvat diverse composities die soms vooraf worden gegaan door een zin, een klein gedicht, een beeld of een foto. Muziek die blijft boeien of soms ontspannen kabbelend langskomt als de golven van de zee, die rustig af en aan rollen. Sommige composities zijn echte luistermuziek die de woeste zee vertalen als een oneindige bron van harmonieuze geluiden, of een keur aan belevenissen.