zaterdag, 26 oktober 2019 15:30

Muziek in de Brasserie: Ruben en Naomi de Keijzer

De Vlissingse singer-songwriter-muzikant Ruben de Keijzer bracht op 23 februari 2019 zijn debuutalbum 'Bottle To The Bottom' uit. Op dit album speelt en zingt ook zijn vrouw Naomi de Keijzer (viool) mee. De 12 Engelstalige eigen nummers variĆ«ren qua stijl van Folk en Jazz tot Blues en Pop. 

De songteksten gaan over uiteenlopende thema's als liefde en verlies, maar bijvoorbeeld ook over de muziekbusiness (Like My Song) of over een straatmuzikant (Speedy Jack) die ooit de straten van Vlissingen sierde. Afgezien van de drums, viool en cello, speelde Ruben alle instrumenten op het album zelf in, waaronder gitaar, piano, saxofoon en mondharmonica.

Ruben leerde al jong verschillende instrumenten bespelen en is sinds 2006 muzikant van beroep. Na vele optredens in verschillende bezettingen en bands, leerde hij Naomi kennen, met wie hij sindsdien steeds vaker optreed als akoestisch duo en ook wel in band bezetting (met bassist en drummer).

Ook Naomi begon jong met muziek maken en de viool is altijd haar grote passie geweest. Na jaren klassieke muziek te hebben gestudeerd, is haar focus de laatste vijftien jaar vooral op andere stijlen komen te liggen, waaronder de Ierse folk en americana, wat duidelijk te horen is op het pas verschenen album.

Op zaterdag 26 oktober, zullen Ruben en Naomi samen optreden bij de Drukkerij in Middelburg met Henk van Hoven op basgitaar.