woensdag, 03 oktober 2018 00:00

Expositie VirusGrafiek

De kunstenaars van VirusGrafiek hebben speciaal voor de Kinderboekenweek drukken gemaakt over het thema vriendschap. De deelnemende kunstenaars hebben dit ieder op hun eigen grafische wijze vormgegeven. Te bezichtigen tot en met 10 november 2018!

Deelnemende kunstenaars: Liesbeth Labeur, Kees Brandenburg, Paul de Ruiter, Jeroen Kersouw, Ben Vranken, Bo de Jong, Harriet Rademakers en Petra Rouwendal.

VirusGrafiek is een platform voor grafische kunsten in Zeeland, opgericht tijdens de Landelijke Maand van de Grafiek 2013. VirusGrafiek wil het virus van grafiek verspreiden, om zo grafiek in Zeeland onder de aandacht te brengen. We willen het ambacht van letterzetten en kennis over de werking van drukpersen behouden en doorgeven, en ontwikkelen daartoe diverse activiteiten.

Virusgrafiek heeft een kleine werkplaats met proefpersen veel lettertypen en 2 etspersen er wordt meerdere ochtenden in de week gewerkt en diverse technieken als: linoleumsnede, houtsnede, droge naald, toyobo,en cyanografie worden gebruikt en experimenteren is essentieel.
De hedendaagse experimenten en oude technieken en een combinatie daarvan kunnen fantastische resultaten opleveren.

Virusgrafiek heeft diverse activiteiten in veelzijdige kunstvormen laten zien tijdens exposities, het Zeeuwseprogramma tijdens de maand van de grafiek in 2016, 7 x7 poezie en grafiek tijdens Vlissingen 700 jaar. Het virus doet zijn werk!

U kunt het platform financieel steunen door Virus- verspreider te worden u krijgt dan een prent of onze eerste uigave "Het dagelijks leven" cadeau en korting op uitgaven en prenten en wordt op de hoogte gehouden van onze activiteiten.
Als u zich nu aanmeld wordt u Virus-verspreider voor 2018 en 2019!

www.virusgrafiek.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.