Tips van het personeel

    Werkend in een levendige boekhandel gaan er dagelijks vele boeken door onze handen. Maar ook buiten werktijd houdt onze liefhebberij niet op. Benieuwd waar wij van onder de indruk zijn? U leest het hier.

Moederland is het verhaal van de jonge Leidse studente Inge die begin jaren '80 met een Turkse jongen trouwt.

Drie personages wandelen - al dan niet toevallig - elkaars leven binnen, waarna ze tot in de verste uithoeken van de wereld tot elkaar zijn overgeleverd. 

Na afloop heb je het gevoel alsof de hele wereld je heeft bijgepraat over de staat en vooral de kracht van de mensheid. De film heeft nog weken door mijn hoofd gespeeld.

Een klein, diepmenselijk verhaal van grootse schoonheid.

Wie precies de schrijver achter Hendrik Groen is blijft een goed bewaard geheim. Maar als hij in 6 zinnen het ontroerende verhaal van zijn overleden dochter opschrijft weet je één ding zeker: schrijven kan hij wel!

 

Het grote boek van woorden en plaatjes is beslist níét het zoveelste aanwijsboek. Het is een boek vol humor – ook voor volwassenen! 

Joop is geweldig en ik garandeer dat dit boek je zal vermaken. Overigens: het hilarische voorwoord van Sylvia Witteman is een mooie verrijking. Joop hoort in elk huishouden thuis.


In een vervreemdende wereld ontdekt de hoofdpersoon wat misschien wel elk mens wil: vinden en gevonden worden.