Tips van het personeel

    Werkend in een levendige boekhandel gaan er dagelijks vele boeken door onze handen. Maar ook buiten werktijd houdt onze liefhebberij niet op. Benieuwd waar wij van onder de indruk zijn? U leest het hier.

Anders Roslund & Stefan Thunberg - Made in Sweden

Getipt door Monique

In de jaren 90 werd Zweden opgeschrikt door een golf zeer gewelddadige bankovervallen, gepleegd door drie broers en hun jeugdvriend. Er was nog een broer in het gezin; hij was op de hoogte, jaloers op zijn broers en wilde eigenlijk wel meedoen, maar uiteindelijk kon hij het niet opbrengen. Deze broer heet Stefan Thunberg, scenarioschrijver van onder andere Wallander van Van Veeteren.

Made in Sweden
Anders Roslund & Stefan Thunberg & Ron Bezemer

Pagina's: 736
ISBN: 9789044534016
Bindwijze: Ingenaaid boek
Prijs: € 12.50

Samen met gelauwerd thrillerauteur Anders Roslund heeft hij er een superieure, superspannende en beklemmende thriller over geschreven.

De focus van het verhaal ligt nu eens niet bij de politieagent die jacht maakt op de criminelen, maar op de criminelen zelf. In een afwisseling van "toen" en "nu" word je als lezer nauw betrokken bij de van geweld doordrenkte jeugd van de jongens, de minutieuze voorbereidingen en de overvallen zelf. Ik verbaasde me over het gemak waarmee de nog zeer jonge mannen extreem geweld toepassen en over de loyaliteit van de oudste zoon jegens zijn vader, die van zijn gezin een clan wilde maken en daarbij een harde aanpak niet schuwde.

Toch vatte ik sympathie op voor de broers; de oudste vraagt zich regelmatig af of hij hun moeder en zijn broertjes vroeger niet beter had kunnen beschermen, de jongere twee willen op gegeven moment niet meer meedoen en een normaal leven gaan leiden.