Tips van het personeel

    Werkend in een levendige boekhandel gaan er dagelijks vele boeken door onze handen. Maar ook buiten werktijd houdt onze liefhebberij niet op. Benieuwd waar wij van onder de indruk zijn? U leest het hier.

Jojo Moyes - Voor jou

Getipt door Monique

Het omslag wekt bepaalde verwachtingen: is het een liefdesverhaal? Ja. Is het een feelgoodroman? Ja. Heeft het een happy end? Ja, maar niet in de zin die je zou verwachten.

Voor jou
Jojo Moyes & Anna Livestro

Pagina's: 432
ISBN: 9789032514853
Bindwijze: Ingenaaid boek
Prijs: € 10.00

Een meisje (Louisa) uit een eenvoudig milieu wordt ingehuurd om knappe, welgestelde jongeman (Will) gezelschap te houden. Will zit na een ongeluk grotendeels verlamd in een rolstoel en heeft al een zelfmoordpoging achter de rug.

Na een stroef begin beginnen ze elkaar te waarderen. Zij zorgt ervoor dat hij weer een beetje plezier in het leven krijgt, hij geeft haar meer zelfrespect en zorgt ervoor dat zij besluit wat zij eigenlijk met haar leven wil. En zij gaan elkaar steeds aardiger vinden.

Ondanks alle positieve ontwikkelingen heeft Will een vastomlijnd plan voor zíjn toekomst en niets kan hem daarvan afhouden, hoezeer hij zijn geliefden daarmee ook verdriet zal doen.

Je kunt Will veroordelen, maar je ook afvragen wat jij zelf zou doen. Ondanks het zware onderwerp is het een heerlijk boek, goed en vlot geschreven.