Tips van het personeel

    Werkend in een levendige boekhandel gaan er dagelijks vele boeken door onze handen. Maar ook buiten werktijd houdt onze liefhebberij niet op. Benieuwd waar wij van onder de indruk zijn? U leest het hier.

Robert Moor - Over paden

Tip van Jelmer

Biedt je wandelrugzak nog ruimte voor een boek? Tart de wetten van het lichte gewicht en neem Robert Moor mee! 

Over paden
Robert Moor & Ernst de Boer & Ankie Klootwijk

Pagina's: 384
ISBN: 9789025906801
Bindwijze: Ingenaaid boek
Prijs: € 23.99

Over paden is een avontuurlijke en filosofische ontdekkingstocht naar het pad onder onze voeten. Over hoe paden (zijn) ontstaan, evolueren en soms weer verdwijnen. Maar ook wat ze vertellen over onszelf en onze geschiedenis. Voor liefhebbers van auteurs als Robert Macfarlane is dit een onmisbaar boek.

Over het boek

In Over paden reist Robert Moor zeven jaar te voet over de wereld. Tijdens zijn tochten werd hem steeds duidelijker dat paden ons kunnen helpen om de wereld te begrijpen. De lezer volgt Moors ontdekkingstocht op de voet. Van onzichtbare mierenpaden naar paden die volledige continenten met elkaar verbinden, van snelwegen tot het internet: in alles volgen wij paden van hen die ons voorgingen. In Over paden leidt een persoonlijke fascinatie voor wandelen en hiking tot een nieuwe geschiedschrijving van de wereld. 

'Net als Montaigne stipt Robert Moor door over één onderwerp te schrijven honderd andere aan... Als een filosoof te voet doet hij verslag van zijn reis door kilometers wildernis én van zijn tocht door een geest die de betekenis van reizen zelf ontrafelt... De enige constante in Over paden is de belofte van verrassing.' –The Wall Street Journal