Tips van het personeel

    Werkend in een levendige boekhandel gaan er dagelijks vele boeken door onze handen. Maar ook buiten werktijd houdt onze liefhebberij niet op. Benieuwd waar wij van onder de indruk zijn? U leest het hier.

Willemijn van Dijk - Het wit en het purper

Aanbevolen door Monique

Willemijn van Dijk treedt op indrukwekkende wijze in de voetsporen van Robert Graves met deze roman en schetst een interessant en geloofwaardig beeld van het keizerlijk hof in de eerste helft van de 1e eeuw na Chr. Goed geschreven en boeiend van begin tot eind!


Het wit en het purper
Willemijn van Dijk

Pagina's: 304
ISBN: 9789026341373
Bindwijze: Ingenaaid boek
Prijs: € 22.99

Zo'n veertig jaar geleden volgde ik als jonge gymnasiaste gefascineerd de serie I Claudius op tv. Kort daarna las ik de beide boeken en sindsdien heb ik een voorliefde voor historische romans over de Oudheid. Willemijn van Dijk treedt op indrukwekkende wijze in de voetsporen van Robert Graves met deze roman en schetst een interessant en geloofwaardig beeld van het keizerlijk hof in de eerste helft van de 1e eeuw na Chr. De vrijgelatene Pallas maakt carrière in een wereld vol intriges, machtswellust, gewetenloosheid, maar ook trouw en loyaliteit. Hij bereikt zijn top als adviseur van Claudius. Dan raakt hij in de ban van keizerin Agrippina, met verstrekkende gevolgen voor zijn privéleven en de toekomst van het keizerrijk.