Maand van de Spiritualiteit 2019

Filosoof, schrijver en programmamaker Stine Jensen schreef het essay van de Maand van de Spiritualiteit. 'Eerste liefde' is een filosofische, persoonlijke en spirituele mijmering over liefde en de rol die aandacht daarin heeft. Het boekje is in de winkel te koop voor €3,75.

 

 

Essay

Het kat- en muisspel is in het begin van de liefde één van de meest verfijnde aandachtsspelen. Als de liefde langer duurt, wordt gebrek aan aandacht de oorzaak van het probleem én het medicijn voor herstel: 'we moeten elkaar meer aandacht geven'. Dit essay gaat over de taal en verbeelding van eerste liefde, en de lessen over de kunst van het aandacht geven.

De Maand van de Spiritualiteit

Spiritualiteit, het is een genre waar alle lezers (on)bewust mee bezig zijn. In een tijd waarin er een contante tsunami van informatie op je af komt, is het soms moeilijk om de rust te bewaren en je aandacht te leggen op de zaken die er voor jou echt toe doen. Het is dan ook niet voor niets dat titels als Ikigai, De edele kunst van not giving a fuck, Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt of Mindgym goed scoren. De Maand van de Spiritualiteit staat daarom in het teken van aandacht. Neemt u daar ook de tijd voor?

Activiteiten in de Drvkkery tijdens de Maand van de Spiritualiteit

Zondag 3 februari, 15.00 uur: Inez van Oord over Rebible en Happinez 
 
Donderdag 7 februari, 19.00 uur: Marcus van Loopik (beeldend kunstenaar en schrijver) over de Kabbala als levenskunst

Donderdag 21 februari: Eduard Verhoef (arabist en vertaler) - Inleiding in de Koran