Schrijverspodium

Uw eigen boek uitgeven? De Drvkkery biedt Zeeuwse schrijvers een Schrijverspodium.

Wanneer u als Zeeuwse auteur na vele schrijfuren een manuscript hebt afgerond wilt u dit graag vertaald zien in een mooi vormgegeven boek dat landelijk verkrijgbaar is. Als dit niet bij een reguliere uitgeverij lukt en u niet wilt kiezen voor een anonieme online uitgeverij, kan de Drvkkery | Schrijverspodium een oplossing bieden. Het Schrijverspodium is de laatste 5 jaar uitgegroeid tot een betrouwbare partner van Zeeuwse auteurs. Inmiddels zijn ruim 40 titels verschenen.

Primair geeft Schrijverspodium Zeeuws werk uit, omdat dat nu eenmaal de beste verkoopkansen in Zeeland biedt. Dat kan een geschiedenisboek over Zeeland zijn maar ook een roman die in Zeeland speelt. Maar het komt ook af en toe voor dat we, op verzoek van auteurs, boeken uitgeven over andere onderwerpen of personen.

Hoe gaat het in zijn werk? 

U Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. over uw uit te geven werk. Daarin geeft u aan waar het manuscript over gaat, hoeveel woorden het manuscript telt en of er illustraties in komen. U stuurt bij voorkeur een synopsis mee. De redactie vraagt u vervolgens het manuscript digitaal te sturen zodat er een eerste oordeel gevormd kan worden over de inhoud van het werk. Als de redactie van mening is dat het manuscript uitgegeven kan worden volgt een gesprek met u over de voorwaarden. De redactie behoudt zich het recht voor om niet met uw manuscript verder te gaan.

Na het gesprek gaat de procedure als volgt:

1. De redactie brengt een offerte uit met de kosten die bij u inrekening gebracht worden. Zie verder hieronder bij Wat kost het de auteur?
2. Na uw akkoord stuurt de redactie u een licentieovereenkomst waarin vastgelegd is dat wij uw boek uitgeven, tegen welke kosten en welke tegenprestatie wij daarvoor leveren.
3. Na ondertekening door beide partijen wordt afgesproken wanneer het definitieve gecorrigeerde manuscript ingestuurd gaat worden. Indien de redactie het nodig acht om de tekst taalkundig en/of op spelling te verbeteren, kan in overleg een redacteur ingeschakeld worden. De kosten voor deze redactie zijn voor rekening van de auteur.
4. Een definitief manuscript bestaat uit een Worddocument zonder vormgevingsaanwijzingen met de gehele tekst. Als er illustraties in komen levert u ook nog een bestand met digitale illustraties en een Wordbestand met de onderschriften bij de illustraties.
5. Na ontvangst van het definitieve manuscript wordt gestart met de vormgeving van het binnenwerk en het omslag. In de regel rekenen wij twee maanden vanaf ingeleverd manuscript tot gereed boek.
6. Nadat de vormgevers van de Drvkkery een eerste PDF van het boek gereed hebben krijgt u die gemaild met de opmerking dat we een proefboek laten maken door de drukker. Het ISBN is inmiddels toegekend.
7. Het proefboek wordt aan u ter beschikking gesteld, in dit proefboek geeft u correcties aan.
8. Daarna wordt de definitieve eerste oplage gedrukt en volgt de presentatie van het boek.

Hoe ziet het boek eruit?

1. De boeken van de Drvkkery | Schrijverspodium hebben een standaard (paperback) formaat, papier en bindwijze. Afwijkingen daarvan brengen meerkosten met zich mee.
2. Eventuele illustraties worden in zwart/wit afgedrukt. Eventuele illustraties in kleur drukken is mogelijk maar leveren beduidend hogere drukkosten op.

Wat gebeurt er nadat het boek klaar is?

1. De Drvkkery organiseert een presentatie van het boek in De Brasserie van de Drvkkery. Indien u de presentatie ergens anders wilt laten plaatsvinden dan werkt de Drvkkery daar aan mee en betaalt in beginsel beperkt mee aan de presentatie. De Drvkkery verzorgt tijdens de presentatie altijd de boekverkoop. De auteur deelt eigen exemplaren tijdens de presentatie niet uit.
2. Boekhandel de Drvkkery garandeert prominente aanwezigheid van het boek gedurende tenminste de eerste drie maanden. Het boek blijft tenminste twee jaar op voorraad bij de Drvkkery.
3. Het boek wordt op www.zeelandboeken.nl te koop aangeboden.
4. De Drvkkery stuurt de belangrijkste Zeeuwse media een persbericht en stelt maximaal 10 persexemplaren beschikbaar.
5. De Drvkkery biedt het boek actief aan aan alle Zeeuwse boekhandels en informeert de rest van de Nederlandse boekhandels.
6. Het boek is in heel Nederland tenminste twee jaar beschikbaar via Centraal Boekhuis,alle boekhandels kunnen het daar bestellen.
7. Het boek is beschikbaar via Nederlandse internetboekhandels.

Wat kost het de auteur en wat levert het op?

1. De auteur krijgt altijd minimaal 50 exemplaren en betaalt daarvoor het overeengekomen bedrag*.
2. Voor dit bedrag wordt het boek beoordeeld, worden het binnenwerk en het omslag vormgegeven en gedrukt en wordt het boek aan boekhandels aangeboden, worden persexemplaren verstuurd en wordt het boek feestelijk gepresenteerd.
3. De auteur krijgt van ieder verkocht boek in de boekhandel 10 % van de verkoopprijs exclusief BTW. De verkoopprijs wordt door de uitgever vastgesteld. Dit wordt jaarlijks afgerekend in de maand januari.

* Een auteur betaalt voor het uitgeven van zijn/haar boek in de meest eenvoudige vorm -platte tekst, zonder foto's, 100 pagina's, standaardformaat- circa € 1.000,- ex 6% BTW. Elke pagina meer, opname illustraties en andere formaten, op basis van offerte. De kosten voor bureauredactie worden in overleg met de redacteur bepaald. Schrijverspodium verzorgt de administratie en royalty-afrekening voor de auteur.