Bløf - Aan

'Aan' is het twaalfde album van Bløf en het is diverser dan ooit.

Muziek of dvd's bestellen?
muziek@drukkerijmiddelburg.nl
o.v.v. naam, adres en telefoonnummer

Het openingsnummer Zachtjes Zingen zet meteen de toon, met Jakobsen die zich vocaal op een dun lijntje beweegt waardoor de song ver weg blijft van het grote sentiment en de uitroeptekens. Zanger Paskal Jakobsen: ,,Bij gevoelige nummers is er altijd het risico dat het te groots wordt, te vettig allemaal. Met Peter heb ik daar veel over gesproken, want hij is daar allergisch voor. Hoe blijven we weg van de pathos?"

Ze kennen elkaar tot achter de komma, maar dat maakt de creatie van een nieuw album allerminst tot een routineklus. Peter Slager: ,,Juist doordat iedereen alles van elkaar weet, wordt de zoektocht naar nieuwe geluiden intensiever. Je hebt een hoop onderwerpen en stijlen al behandeld en soms zelfs uitgeput, dus het verlangen naar iets anders neemt almaar toe. Maar vernieuwen mag geen doel op zich zijn. Het moet een basis hebben. Die balans is delicaat."

Op Aan is de diversiteit groot. Sommige songs hebben het karakter van gecompliceerde soundscapes, en tegelijk is er ruimte voor feestlijke liedjes en popliedjes als Zoutelande. Jakobsen: ,,We hebben allemaal even ons eigen ding gedaan, en nu zijn weer verbonden: hier staat een trotse, eigenwijze band. Daarom is gekozen voor de titel Aan. Want wij zijn dan wel lange tijd onderweg, maar we staan nog altijd aan. Onze concerten zijn gelukkig nog altijd in een mum van tijd uitverkocht en met dit album is weer een andere fase aangebroken. We moesten ook echt een stap maken. Dat zijn we aan onszelf en aan ons publiek verplicht." (tekst en interview: AD.nl)

Prijs: 18,95 (ltd digipack)
LP: 34,95 (ltd geel vinyl)

Media