Cadeau tijdens de Spannende Boeken Weken!

9 t/m 25 juni

Deon Meyer, de Zuid-Afrikaanse bestsellerauteur schreef het Geschenkboek. Je krijgt het boek van 9 tot en met 25 juni cadeau bij aankoop van € 12,50 aan Nederlandstalige boeken.

Geschenkboek: De vrouw in de blauwe mantel

Kaapstad, Zuid-Afrika. Rechercheurs
 Bennie Griessel en Vaughn Cupido
 werken bij de afdeling Ernstige
 Delicten, ook wel 'de Valken' genoemd,
van de politie van Kaapstad. Ze krijgen
 een zaak toebedeeld die niemand anders wil en die al 96 uur oud is. Antiek, voor een moordonderzoek.

Iemand heeft het lichaam van een Amerikaanse vrouw bewerkt met bleekwater en daarna over een muur gedrapeerd, boven aan Sir Lowry's Pass. De zaak van het Gebleekte
 Lijk biedt slechts twee minieme aanknopingspunten, maar Griessel en Cupido zijn niet anders gewend...

Over Deon Meyer

Meyer woont en werkt in de buurt van Kaapstad. In 2012 werd Meyers tweede thriller in de serie over inspecteur Bennie Griessel, 13 uur, door de Vrij Nederland Detective & Thrillergids uitgeroepen tot Thriller van het Jaar, zijn definitieve doorbraak in Nederland en Vlaanderen.

Inmiddels zijn er tien misdaadthrillers en enkele korte verhalen van hem verschenen bij A.W. Bruna Uitgevers. Meyer verenigt de maatschappijkritische thema's en zeer menselijke personages die typerend zijn voor de Scandinavische misdaadliteratuur met de snelle, plotgedreven actie uit de Amerikaanse thrillertraditie. Dit alles tegen de achtergrond van het huidige Zuid-Afrika, met zijn grote verscheidenheid aan bevolkingsgroepen, culturen en talen.

Meyer is internationaal gelauwerd en zijn boeken zijn in 25 talen vertaald.