Readr-actie: € 1,50 korting op concertlezing Jan Brokken

Op vertoon van je Readr-app of klantenkaart krijg je € 1,50 korting op een ticket voor de concertlezing van Jan Brokken, Marcel Worms en Ursula Schoch op dinsdag 17 oktober in de ZB.

Lees hier meer over onze app en klantenkaart

De actie loopt tot en met 17 oktober en geldt uitsluitend voor ticketverkoop in de winkel of aan de deur van de ZB op de avond zelf.


Concertlezing 

Jan Brokken (tekst), Marcel Worms (piano) en Ursula Schoch (viool) geven op dinsdag 17 oktober in de aula van de bibliotheek een concertlezing rondom de romans Kozakkentuin en De gloed van Sint-Petersburg. De avond begint om 20.00 uur.

De Kozakkentuin doet op aangrijpende wijze verslag van de vriendschap tussen de jonge officier van justitie Alexander von Wrangel en de verbannen schrijver Fjodor Michajlovitsj Dostojevski in Siberië. Jan Brokken vertelt over de ontstaansgeschiedenis van De Kozakkentuin, het tijdloze van vriendschap, zijn fascinatie voor Rusland en de rol en de betekenis van Dostojevski in de literatuur.

Ook zal hij vertellen over zijn nieuwste boek De gloed van Sint-Petersburg: een wandeling door twee eeuwen Russische literatuur en muziek. Marcel Worms en Ursula Schoch voeren werken uit van Modest Moessorgski, Alexander Glazounov, Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, Sergej Rachmaninov, Igor Stravinsky, Dimitri Sjostakovitsj en Alexander Skrjabin.