Prentenboek van de Kinderboekenweek

Knikkeruil

Maranke Rinck en illustrator Martijn van der Linden maakten het Prentenboek van de Kinderboekenweek: Knikkeruil. Dit spannende verhaal is niet alleen een boek maar ook een knikkerspel! Knikkeruil is tijdens de Kinderboekenweek te koop voor € 6,95.

Knikkeruil

Er is een nieuwe knikker in de groep. Hij heet Uil en hij krijgt geen tijd om te wennen, want er zijn monsters in de buurt. Op zoek naar een goede verstopplek zoeft Uil met de andere knikkers van een fantastische knikkerbaan. Hij rolt langs een onmogelijk putje en hij verdwaalt in een enorm doolhof. Waar moeten ze heen? Dan doet Uil een ontdekking. Hij vindt een nieuwe plek. Daar zijn ze veilig...

Over Maranke en Martijn

Al vanaf hun debuut was het duidelijk dat Martijn van der Linden (1979) en Maranke Rinck (1976) zouden uitgroeien tot de hele groten: Het prinsenkind werd een internationaal succes en daarna volgden er nog vele. Zo won Van der Linden al enkele van de belangrijkste prijzen, zoals de Woutertje Pieterse Prijs, de Golden Parents' Choice Award, en de kinderjuryprijs van de Biënnale van Bratislava. Het echtpaar werkte eerder samen aan de Prentenboeken Memorykonijn en Tangramkat.