Readr-korting op Robert Finley – Goin' Platinum

No Risk Disc

Op vertoon van onze app of klantenkaart krijg je korting op de No Risk Disc van deze maand.  

Muziek of dvd's bestellen?
muziek@drukkerijmiddelburg.nl
o.v.v. naam, adres en telefoonnummer

Korting met Readr

CD:

Op vertoon van onze app of klantenkaart €15,45 in plaats van €16,95 (t/m 8 januari)

Vinyl: 

Op vertoon van onze app of klantenkaart €22,95 in plaats van €24,95 (t/m 8 januari)

Nog geen app of klantenkaart?

Hier lees je hoe het werkt!

Over het album

Ze zijn er nog. Groot geworden met gospelmuziek in het diepe zuiden van de VS, en genoeg meegemaakt om zich de blues helemaal eigen te maken. Dat geldt zeker voor Robert Finley. Jarenlang leider van de streetgospel groep Brother Finley & The Gospel Sisters en zijn boterham verdienend met timmermanswerk. Na volledig blind te zijn geworden, debuteert hij op 62 jarige leeftijd met Age Don't Mean A Thing in 2016.

Die plaat wordt ook opgemerkt door Dan Auerbach, die ondanks zijn wel heel luchtige LP Waiting On A Song nog wel degelijk Finley intense Soulblues weet te waarderen. Nu dan op diens nieuwe Easy Eye label komt Finley met een opvolger die zowel zijn diepe Southern Roots recht doet als de ruige gitaarsound waar Auerbach bekend om staat. Qua stemgeluid doet Finley nog het meeste denken aan Clarence Carter, ook al iemand die intensiteit en machismo perfect wist te combineren.

Finley grijpt hoorbaar zijn kans en spoort zijn luisteraars aan hetzelfde te doen, wat het ook is. Wrap It Up In Bacon And Fry It In A Pan is de goede raad in opener Get It While You Can. Vermelding verdient ook het perfecte dameskoortje, alsof The Sweet Inspirations weer achter Elvis staan. Het gloedvol, in falsetto gezongen Honey Wine is de afsluiter van het album waarmee Finley zich na een zwaar leven volledig in de schijnwerpers zingt.

 

 

Media