Boekenweek 2018

10 t/m 18 maart

Van 10 tot en met 18 maart vieren we de Boekenweek! Griet op de Beeck schreef dit jaar het Boeken­weekgeschenk 'Gezien de feiten'. Je krijgt dit boekje cadeau bij aankoop van € 12,50 aan Nederlandstalige boeken.

Boekenweekgeschenk

Gezien de feiten gaat over Olivia, een vrouw voor wie opeens alles anders wordt. Een verhaal over de kracht van spijt hebben, de gretige wil om goed te leven, de warme wurggreep van families, de angst om ruimte in te nemen, de kilte van de wereld zoals we haar kennen en het wapen dat liefde kan zijn, als ze echt is tenminste.

Griet Op de Beeck

Griet Op de Beeck (1973) brak door met haar debuutroman Vele hemels boven de zevende (2013, Prometheus). Sindsdien heeft zij al drie bestsellers op haar naam staan, die in zes talen zijn vertaald. Met meer dan 700.000 verkochte boeken is zij één van de bestverkopende Nederlandstalige auteurs van dit moment. Kom hier dat ik u kus (2014), haar tweede boek, werd door het boekenpanel van De Wereld Draait Door verkozen tot 'Boek van de Maand', werd genomineerd voor de NS Publieksprijs 2015 en staat inmiddels meer dan honderd weken in de CPNB Bestseller 60. Ook haar derde boek Gij nu (2016) was een succes, het werd genomineerd voor de NS Publieksprijs 2016. Haar meest recente roman, Het beste wat we hebben (2017), is het eerste deel van een trilogie rondom het thema incest.

Essay Jan Terlouw

Nog altijd vindt Jan Terlouw Nederland een van de mooiste landen van de wereld. Het groen, het water, de dijken, de jagende wolken, de wisseling der seizoenen, het fascineert hem mateloos. Maar hij is ook bezorgd, want de natuur is in gevaar. De klimaatverandering is een feit. Het is niet te laat, maar het is wel de hoogste tijd voor drastische maatregelen. Natuurlijk is een ode aan de natuur en vurig pleidooi om de aarde in betere staat achter te laten voor volgende generaties.

Media