Jubileumactie van deze week!

Tijdens dit jubileumjaar hebben we iedere week een nieuwe winkelaanbieding. Deze week: 'De blauwe bloem' van Penelope Fitzgerald voor €2,99.

De blauwe bloem
Penelope Fitzgerald & Johannes Jonkers

Pagina's: 304
ISBN: 9789492168054
Bindwijze: Ingenaaid boek
Prijs: € 19.95

De actie geldt alleen bij aankoop in de winkel. Op = op.

De blauw bloem

De gepassioneerde student en dichter Fritz von Hardenberg, zoon in een verarmde Duitse adellijke familie, is hopeloos verliefd op de 12-jarige Sophie. Zonder toestemming van zijn familie vraagt hij haar ten huwelijk, maar Sophie sterft op tragische wijze.

In de stijl die haar zo beroemd maakte beschrijft Fitzgerald het 18de eeuwse Duitsland: levensecht, zonder uitweidingen, zodat de lezer op de eerste rang zit bij de jaarlijkse wasdag op het landgoed, bij Fritz' ontmoetingen met Goethe en Schiller en bijna zelf de eindeloze reizen per koets ondergaat.

De blauwe bloem is gebaseerd op het leven van Friedrich von Hardenberg (1772-1801), beter bekend als de beroemde romantische dichter Novalis, die op jonge leeftijd overleed. Penelope bestudeerde voor
haar roman al zijn nagelaten brieven en dagboeken.

- Door literaire critici unaniem beoordeeld als Fitzgeralds grootste roman.
- In 1995 'Boek van het jaar' in The Daily Telegraph, The Independent, The Daily Mail, The Times, The Guardian, The Observer, The Spectator, The Financial Times
- Winnaar National Book Critics Circle Award (VS).
- Geschreven op haar 78e.