Het is vaak moeilijk om bij een (grote, landelijke) uitgever een verhaal onder de aandacht te brengen. Daarom faciliteert de Drvkkery schrijvers bij het uitbrengen van hun boek. Als Zeeuws bedrijf dragen wij tenslotte graag bij aan de verspreiding van goede Zeeuwse producten. Wij bieden niet alleen persoonlijke begeleiding, ook een feestelijke boekpresentatie in onze Brasserie is inbegrepen.

De auteur betaalt voor het uitgeven van zijn/haar boek in de meest eenvoudige vorm -platte tekst, zonder foto’s, 100 pagina’s, standaardformaat- ca. € 1.000,00 ex 6% BTW. Hiervoor wordt het boek beoordeeld, het binnenwerk en de cover vormgegeven en gedrukt. De auteur krijgt 50 exemplaren. Elke pagina meer en andere formaten, op basis van offerte. De kosten voor bureauredactie worden in overleg met de redacteur bepaald. De kosten voor de promotie en eventuele presentatie in de Drvkkery worden in onderling overleg bepaald.

De auteur krijgt van ieder verkocht boek in de boekhandel 10 % van de verkoopprijs exclusief BTW. Dit wordt jaarlijks afgerekend in de maand januari.

U levert uw manuscript op papier én digitaal in bij de redactie van de Drvkkery Schrijverspodium.

Adres redactie: Markt 51, 4331 LK Middelburg

E-mailadres redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De redactie gaat daar op de volgende manier mee aan de slag, afhankelijk van uw wens en de daarbij behorende kosten.

 • In de eerste plaats bekijkt de redactie uw manuscript. Als deze van oordeel is dat het manuscript uitgegeven kan worden volgt een gesprek. De redactie behoudt zich het recht voor om niet met uw manuscript verder te gaan. Een manuscript dient tenminste uit 50 pagina's (A 4 formaat) te bestaan in verband met de minimale rugdikte.
 • Indien de redactie het nodig acht om de tekst taalkundig en/of op spelling te verbeteren, kan in overleg een redacteur ingeschakeld worden. De kosten voor deze redactie zijn voor rekening van de auteur.
 • De redactie geeft uw (eventueel geredigeerde) manuscript door aan de grafische vormgevers die uw verhaal opmaken en de cover ontwerpen. De publicaties van de Drvkkery Schrijverspodium hebben een standaard (paperback) formaat, papier en bindwijze. Dit is de meest eenvoudige vorm.
 • De redactie zorgt dat het boek bij de drukker komt en laat het gewenste aantal exemplaren drukken en binden.
 • De Drvkkery/ 't Spui garandeert aanwezigheid van het boek gedurende tenminste drie maanden in beide winkels. Het boek blijft op aanvraag altijd beschikbaar. Daarnaast wordt uw boek met een redactionele vermelding op www.zeelandboeken.nl aangeboden waar het tevens te koop is.
 • De Drvkkery organiseert, indien gewenst, een presentatie van het boek en zorgt voor promotie. Hiervoor kunnen extra kosten in rekening gebracht worden. Van de auteur wordt bij presentatie en promotie verwacht dat deze 5 exemplaren ter beschikking stelt aan de pers.
 • De Drvkkery Schrijverspodium legt het boek bij het Centraal Boekhuis te Culemborg. Het eerste jaar worden daarvoor geen kosten in rekening gebracht. Dit houdt het volgende in
 1. het actief benaderen van alle Zeeuwse boekhandels;
 2. het informeren van alle Nederlandse boekhandels;
 3. het plaatsen van het boek op de sites van alle grote internetaanbieders zoals Bol.com, Selexyz en Bruna;
 4. het verzorgen van de administratie en royalty-afrekening voor de auteur.

Jan Roose is op 9 juni 1950 in Goes geboren. In zijn werkzame leven is hij 35 jaar onderwijzer geweest; in 2008 ging hij met pensioen. In dit boek staat het hardlopen centraal waar Jan Roose zich nu 50 jaar mee bezighoudt. Behalve Jan is zijn broer Wim actief in het hardlopen en ook zijn ouders hebben zich
tot op hoge leeftijd ingezet voor de atletieksport als jurylid en bestuurder.

Gelezen in de eerste hoofdstukken van de studie die Joep Bremmers wijdt aan diverse periodes in het leven van Allen Ginsberg. Zeer zorgvuldig - en met toegang tot tot dusverre ongeopende notitieboekjes in diverse Amerikaanse archieven -beschrijft hij de eerste ontmoeting van Allen Ginsberg, met Gregory Corso en Peter Orlovsky met mij in 1957 in Amsterdam,ons gezamenlijk bezoek aan Noël sur la terre, een colloquium over Arthur Rimbaud in Charleville-Mézières, vlak voor kerstmis1982, in Amsterdam onze bezoeken aan Theo Niermeijer en Aat Veldhoen, een kerstdiner te mijnent, een oudejaarsavondfeestbij Reineke. Vlissingen, de Inderwisches, bloedmooi! de opnamenvan het gedicht September On Jessore Road met het Mondriaan Kwartet in De Melkweg, Orlovsky's freak-out. 

De liefdesgeschiedenis tussen het jonge paar Ferdinand en Louise is vanaf het begin problematisch. Hij is van adel, zoon van de president, rijk en machtig. Zij is een eenvoudig burgermeisje, arm en vroom. Louise voorziet het onheil van hun onmogelijke liefde. Maar Ferdinand klampt zich verblind vast aan de utopie
van de liefde die alles overwint. Zijn vader kent geen scrupules en wil Lady Milford, de maîtresse van de vorst, uithuwelijken aan zijn zoon.

Joh. P. Ventevogel (1912-2005), 'Jan', droeg vanuit zijn calvinistische achtergrond veel bij aan de Vlissingse samenleving in de jaren voor en vooral na de Tweede Wereldoorlog. Hij liet een archief na over deze periode, dat in dit boek in grote lijnen is verwerkt.

Het is 1965. De schrijver van deze collectie brieven heeft - samen met een vriend - plannen een 'expeditie' te ondernemen die hen kriskras door de US en Zuid-Amerika zal voeren tot aan Buenos Aires. Een driejarenplan. Zijn vriend heeft problemen met het verkrijgen van een visum. De schrijver besluit dan maar alvast alleen naar de US te gaan. Tijdens zijn verblijf in de USA van 1965 tot 1974 schrijft hij US Air Mail(s) naar het thuisfront.

 

Job Fraanje (1938) is geboren en opgegroeid in Lewedorp, halverwege de vorige eeuw. In Het Meêstersuus vertelt hij aan de hand van vele herinneringen hoe hij zijn jeugd ervaren heeft. De jaren 1940-1960 vormen een breekpunt in degeschiedenis van de 20e eeuw. Niet alleen omdat zij precies op de helft van de eeuw vallen, maar vooralook omdat juist in die periode twee catastrofalerampen plaats vonden: de Tweede Wereldoorlog (1940-1945) en de watersnoodramp (1953). 

Mirjam Warta heeft in Onderweg de verhalen opgetekend van mensen die een broer of zus in het verkeer verloren hebben. Deze broers en zussen van Zeeuwse verkeersslachtoffers vertellen indringende verhalen over plotseling verlies, niet kunnen geloven dat je broer of zus er nooit meer zal zijn, zoeken naar een weg om verder te gaan, om te kunnen leven met het verlies. 

Het huishoudonderwijs is een vaak verguisd en onderschat onderwijstype. Tussen 1921 (de invoering van de Wet op het Nijverheidsonderwijs) en 1968 (de invoering van de Mammoetwet) hebben zeer veel meisjes een of andere vorm van huishoudonderwijs gevolgd.

In 1951 werd Ate Nauta dominee in Elkerzee. Met zijn vrouw Janneke, in verwachting van een tweeling, maakte hij daar in 1953 de ramp mee. Precies 60 jaar na dato heeft de tweeling Jan en Herman dit boekje samengesteld uit het unieke materiaal dat hun ouders over de watersnood hebben bewaard. 

Albert Goeman (1920) is al lang schrijver. Vanaf de jaren dertig schreef hij verhalen en vanaf mei 1940 hield hij een oorlogsdagboek bij. Maar tijdens zijn drukke leven als melkboer en slijter in Yerseke kwam van het schrijven niet zoveel. Vanaf de jaren negentig kwamen er echter steeds meer verhalen die veelal gepubliceerd zijn.

Halverwege de 19e eeuw stond in Westkapelle een weverij, een nogal wezensvreemd element in dit dorp van dijk en dijkwerkers. In het weef'uus, zoals de Westkappelaars de weverij noemden, werden calicots gemaakt. Calicot was een ongebleekte en effen katoenen stof, bestemd voor de export naar Nederlands-Indië. 

De Wet tot behoud van ellende is het eerste boek in de reeks van de Drvkkery|Schrijverspodium. In haar boek verhaalt Angèle Rijken op ontroerende en vaak humoristische wijze over haar jeugd en adolescentie in een kunstzinnige gezin.

Tijs van Bragt (1985) is geboren in Rotterdam, groeide op in het Brabantse Boxtel en woont nu in Goede, Zeeuws-Vlaanderen. Hij publiceerde eerder in bloemlezingen en tijdschriften. Ook viel hij op bij de edities van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd. Dit is zijn debuut.

Dit boek bevat het levensverhaal van Jo Crucq. Nadat zijn gezin jaren is gestalkt wordt Jo's vrouw, moeder van negen kinderen, opzettelijk doodgereden door een buurman. Daarna doorloopt Jo, zoals heel veel nabestaanden bij een dergelijk verlies, alle stadia van rouw. Jo weet zich, na een lange weg, hieruit te worstelen. De uitkomst van het proces is verrassend: de wens tot verzoening.

In het jaar 410 wordt Rome ingenomen en geplunderd door de Goten die Europa onveilig maken. Deze gebeurtenis maakt net zoveel los als de aanslag op de Twin Towers in onze tijd. Rome was dan ook het symbool van de Romeinse beschaving. 'Dat komt er nu van als je de oude goden verlaat!', werd er van heidense zijde geroepen. 'Hoe kan God dit laten gebeuren, juist nu mensen massaal overgaan tot het christelijk geloof?', vroegen christenen zich op hun beurt af. Augustinus (354-430) gaat in De stad van God op deze vragen in. 

In de afgelopen 20 jaar heeft Joop van der Laan voor Omroep Zeeland veel sporters geïnterviewd; van voetballers, wielrenners, motorcrossers, zeilers tot handballers. Zijn herinneringen, observaties en anekdotes worden met passie en liefde voor de sport verteld. In de verslaglegging van gesprekken met sporters gaat het niet om de vraag; slechts het antwoord is belangrijk....

Margaretha Gieles neemt de lezers in Kleur je leven in balans mee op een ware speurtocht naar het vinden van een emotionele en fysieke balans. Zij doet dit aan de hand van de door haar zelf ontwikkelde methode CKD, oftewel chakrakleurdiagnostiek.

Koudekerke in de Tweede Wereldoorlog gaat over de meest aangrijpende periode uit de geschiedenis van Koudekerke. Vanaf mei 1940 toen de eerste slachtoffers vielen onder de burgerbevolking tot ver na de bevrijding heeft het dorp op indrukwekkende wijze standgehouden.

Ineke Marjee-Paauwe werd in 1955 in Yerseke geboren en groeide op onder aan de dijk in het Poldertje. De reünie van haar lagere school in 2010 vormde de aanleiding om over haar jeugd in Yerseke te gaan schrijven.

Een oud dagboek, een familiegeheim, een zilveren kat, een spookzolder: Het verdwenen dagboek is het tweede boek dat werd uitgegeven bij de Drvkkery|Schrijverspodium.

 Columniste Marleen Blommaert doet verslag van het leven met opgroeiende dochters, de hectiek van alledag en de rust en ruimte in de polder. Soms ontroerend, soms hilarisch, altijd toegankelijk. Mam, ik heb hele erge krimp! bevat een selectie van deze columns uit de afgelopen zeven jaar.

De Oermoer is het levensverhaal van de Zeeuwse Leute (Leuntje) Leeuwerik. Ze wordt geboren in Zoutelande, groeit op in Zuid Beveland en verlaat daarna de provincie om er na dertig jaar weer naar terug te keren. In de tussentijd ontmoet ze mensen, doet ze nieuwe indrukken en ideeën op, heeft ze lief, maar ondervindt ze ook verdriet.

Het levenstestament van Ferdinand Pieter Polderdijk; de veelzijdige boerenzoon die zichzelf ontwikkelde tot een bekende geschiedschrijver en cartograaf, wethouder, taxateur, akkerbouwer en dijkgraaf met een brede belangstelling voor het Zeeuws verleden. Een boeiend portret van een serieuze en harde werker uit een boerengezin te Nieuw- en Sint Joosland.

In het boek Nehalennia. Het laatste offer brengt Martinus de Kam een van de meest dramatische perioden uit de geschiedenis van Zuidwest-Nederland tot leven: de derde eeuw na Christus waarin Zeeland bijna van de kaart verdween vanwege het binnendringende water. De Romeinen, die de bevolking beschermen tegen brute aanvallen van de Franken, trekken stilaan weg. 

De dichtbundel Het Paradijs van Mieke Braamse werd in maart 2012  gepresenteerd in de Drvkkery. Het Paradijs was de tweede dichtbundel die werd uitgegeven bij de Drvkkery|Schrijverspodium.

De Zeeuwse schrijfster Anneke Wiltink presenteerde in maart 2012 haar dichtbundel Overvloed in de Drvkkery. De gedichten in deze bundel beschrijven haar emoties en gedachten gedurende haar gevecht tegen kanker.