Hoe gaat het in zijn werk?

U levert uw manuscript op papier én digitaal in bij de redactie van de Drvkkery Schrijverspodium.

Adres redactie: Markt 51, 4331 LK Middelburg

E-mailadres redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De redactie gaat daar op de volgende manier mee aan de slag, afhankelijk van uw wens en de daarbij behorende kosten.

 • In de eerste plaats bekijkt de redactie uw manuscript. Als deze van oordeel is dat het manuscript uitgegeven kan worden volgt een gesprek. De redactie behoudt zich het recht voor om niet met uw manuscript verder te gaan. Een manuscript dient tenminste uit 50 pagina's (A 4 formaat) te bestaan in verband met de minimale rugdikte.
 • Indien de redactie het nodig acht om de tekst taalkundig en/of op spelling te verbeteren, kan in overleg een redacteur ingeschakeld worden. De kosten voor deze redactie zijn voor rekening van de auteur.
 • De redactie geeft uw (eventueel geredigeerde) manuscript door aan de grafische vormgevers die uw verhaal opmaken en de cover ontwerpen. De publicaties van de Drvkkery Schrijverspodium hebben een standaard (paperback) formaat, papier en bindwijze. Dit is de meest eenvoudige vorm.
 • De redactie zorgt dat het boek bij de drukker komt en laat het gewenste aantal exemplaren drukken en binden.
 • De Drvkkery/ 't Spui garandeert aanwezigheid van het boek gedurende tenminste drie maanden in beide winkels. Het boek blijft op aanvraag altijd beschikbaar. Daarnaast wordt uw boek met een redactionele vermelding op www.zeelandboeken.nl aangeboden waar het tevens te koop is.
 • De Drvkkery organiseert, indien gewenst, een presentatie van het boek en zorgt voor promotie. Hiervoor kunnen extra kosten in rekening gebracht worden. Van de auteur wordt bij presentatie en promotie verwacht dat deze 5 exemplaren ter beschikking stelt aan de pers.
 • De Drvkkery Schrijverspodium legt het boek bij het Centraal Boekhuis te Culemborg. Het eerste jaar worden daarvoor geen kosten in rekening gebracht. Dit houdt het volgende in
 1. het actief benaderen van alle Zeeuwse boekhandels;
 2. het informeren van alle Nederlandse boekhandels;
 3. het plaatsen van het boek op de sites van alle grote internetaanbieders zoals Bol.com, Selexyz en Bruna;
 4. het verzorgen van de administratie en royalty-afrekening voor de auteur.