Interview met Kader Abdolah

Auteur Kader Abdolah wordt op vrijdag 22 november om 16.00 uur in de Kloveniersdoelen geïnterviewd door Jan van Damme over zijn nieuwe roman 'De farao van de Vliet' (verschijnt in oktober). Entree € 7,50.

De Farao van de Vliet is een nieuwe, prachtige roman, over de werkelijke betekenis van thuiskomen en thuis zijn.

De beroemde Egyptoloog Herman Raven is zijn herinneringen kwijt. Van zijn grootse carrière weet hij niets meer. Om zijn nek hangt een pasje met zijn naam en telefoonnummer, zodat hij veilig kan thuiskomen. Gelukkig heeft hij een oude kameraad die als zijn geheugen functioneert: Abdolkarim Ghasem. De twee vrienden houden elkaar scherp en maken wandelingen langs hun geliefde Haagse Vliet.

Herman heeft een geheim dat hij al geruime tijd met zich meedraagt en in zijn kelder verborgen houdt. Tot nu was Abdolkarim de enige die hiervan op de hoogte was, maar nu de twee in de slotfase hun leven zijn aangekomen, besluiten ze om Hermans geheim naar buiten te brengen. Maar dat blijkt onverwachte gevolgen te hebben. De laatste, intense akte van hun levens stelt de onbaatzuchtige vriendschap tussen Herman en Abdolkarim danig op de proef. Misschien zelfs met een terugkeer naar huis?

De Farao van de Vliet is een schitterende roman over de Egyptische oudheid, vriendschap en Nijlkrokodillen. Met dit ontroerende verhaal slaat Kader Abdolah een nieuwe weg in, een weg die we nog niet van hem kenden.

Informatie

Datum vrijdag 22 november 2019
Tijd 16:00 - 17:30
Locatie Kloveniersdoelen
Prijs 7,50
  Bestel kaarten
Kader Abdolah