maandag 23 apr 15:30 tot 17:00
activiteit

Stichting Seniahoudt zich bezig met het oprichten van leesclubs door heel het land. Op maandag 23 april organiseert de stichting om 15.30 uur een informatiebijeenkomst in de Brasserie over een op te zetten Leesclub Kunstgeschiedenis in Middelburg. 

donderdag 03 mei 19:00 tot 21:00
activiteit

Lucebert-biograaf Wim Hazeu geeft op donderdag 3 mei om 19.00 uur een lezing in de Drvkkery. De avond staat in het teken van de Lucebert-biografie die Hazeu in februari publiceerde. Toegang: €7,50.

 

vrijdag 04 mei 20:45 tot 22:30
activiteit

Op vrijdag 4 mei organiseert de Zeeuwse Concertzaal een concertlezing met schrijver Jan Brokken, fluitiste Eleonore Pameijer en pianist Marcel Worms. Jan Brokken vertelt over zijn boek De Vergelding (2013). Passages uit het boek worden afgewisseld met werk van joodse en andere componisten uit het interbellum (Johanna Bordewijk-Roepman, Leo Smit, Dick Kattenburg). Kaartverkoop verloopt niet via de Drvkkery, maar via de concertzaal.

 

donderdag 24 mei 19:00 tot 21:00
activiteit

Frits van Oostrom geeft op donderdag 24 mei om 19.00 uur een lezing over zijn nieuwe boek 'Nobel streven'. Van Oostrom is universiteitshoogleraar in Utrecht en winnaar van onder andere de Spinozaprijs en de AKO Literatuurprijs. Kaarten kosten €5,-.

 

maandag 18 sep Gehele dag
t/m
woensdag 30 nov Gehele dag
tentoonstelling

Kunsthandel De Directiekamer exposeert in wisselende tentoonstellingen schilderijen van Zeeuwse schilders en Zeeuwse voorstellingen. Een paar namen: J.F. Schütz, W.J. Schütz, R.Kimpe, W.F.A.I. Vaarzon Morel, M. Goth. 

 

 

maandag 09 apr Gehele dag
t/m
donderdag 24 mei Gehele dag
tentoonstelling

2018 is door het Platform Herinnering Tweede Wereldoorlog uitgeroepen tot het 'Jaar van Verzet'. In het kader van dit themajaar organiseren Cartoon Movement, ZB | Planbureau en Bibliotheek van Zeeland (ZB), Switch en de Cultuurwerf een internationale wedstrijd voor cartoonisten met als thema verzet, getiteld 'The Art of Resistance'. In aanloop naar een grote tentoonstelling in de ZB (vanaf 24 mei) is er in de Drvkkery een preview te zien met een selectie van 35 cartoons uit de longlist.